Mellbygatans Ost & Delikatesser

Dörren knarrar välkomnande

..och den klassiska butiks-bjällran klingar glatt när jag öppnar dörren till mitt favorithak, Samuel tittar upp från bords-boknings-boken (sug på den tungvrickaren!) och säger; "zup, Benji-boy". Jag ler, svarar att allt är väl och fortsätter in i värmen. 

Denna restaurang har kommit att bli ett andra vardagsrum för mig. Ett ställe där jag aldrig sitter ensam, även om jag är själv. Ett ställe där alla känner sig välkomna, oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller hur man mår. Kliver du in för en snabb lunch på Tisdagen för att minnet brast och lunchlådan ligger hemma, en drink efter jobbet eller en friterad kanelbulle med vaniljglass på lördagskvällen.  Ja, du läste rätt. Friterad kanelbulle. Den är exakt så löjligt god som det låter. 

Hur ditt sinneslag än må vara när du kliver in genom dörrarna, kommer det garanterat vara upphöjt då du kliver ut igen. 

Mellbygatans har inte minst blivit ett vattenhål för den inbitne mat och dryckesnörden, men även för familjen, gänget och födelsedagen. Eller varför inte den som vill dricka en knippe orimligt goda öl med sin bäste vän samtidigt som ni skjuter av ett gäng gamla lögner och fyller baren med värme och kärlek.

Här finns glädje, charm, löjligt god mat, ofta med en tvist, likvärdigt god dryck och med tillhörande kunskaper som träder långt över gränsen för vad som kan kallas nördigt. 
Ägarna Emil & Samuel brinner verkligen för denna guldklimp i lilla Lidköping och de kan leverera en fantastisk upplevelse med en otrolig finess, gång på gång.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar varje minut jag spenderar på Mellbygatans.

Emil Årmarker.

Samuel Didier.

Besök Mellbygatans Ost & Delikatesser
Följ på instagram: Mellbygatan

Using Format